سلامتی

ذکر 9 ماده غذایی بسیار ارزشمند در یک رژیم غذایی سالم

1- چای سبز

در واقع چای سبز یک نوشیدنی کافئین دار سبک با خواص دارویی بسیار گسترده است.

چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پلی فنولی است که اثرات ضد التهابی قوی دارند. یکی از شایع ترین آنتی اکسیدان ها در چای سبز کاتچین اپی گالیتچین گالاته یا EGCG است.

EGCG احتمالا همان چیزی است که به چای سبز توانایی آشکار آن برای محافظت در برابر بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی، دیابت و سرطان را می دهد.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که ترکیب کاتچین ها و کافئین در چای سبز ممکن است آن را به ابزاری موثر برای کاهش وزن در برخی افراد تبدیل کند.

2- تخم مرغ

تخم مرغ به دلیل دارا بودن کلسترول بالا از دیرباز موضوع بحث برانگیزی در دنیای تغذیه بوده است، اما همچنان یکی از سالم ترین غذاها محسوب می شود.

تخم مرغ سرشار از بسیاری از مواد مغذی از جمله ویتامین های B، کولین، سلنیوم، ویتامین A، آهن و فسفر است.

آن ها همچنین سرشار از پروتئین با کیفیت بالا هستند.

تخم مرغ حاوی دو آنتی اکسیدان قوی به نام های زآگزانتین و لوتئین است که برای محافظت از بینایی و سلامت چشم شناخته شده اند.

علی رغم ترس از مصرف تخم مرغ و کلسترول بالا، تحقیقات نشان می دهد که هیچ افزایش قابل اندازه گیری در بیماری قلبی یا خطر ابتلا به دیابت از خوردن تا ۶۱۲ تخم مرغ در هفته وجود ندارد.

در واقع، خوردن تخم مرغ می تواند کلسترول  good  HDL را در برخی افراد افزایش دهد، که ممکن است منجر به کاهش مطلوب خطر بیماری قلبی شود.  مطالعه بیشتر

3-حبوبات

حبوبات یا حبوبات، دسته ای از غذاهای گیاهی هستند که از لوبیا (شامل سویا، عدس، نخود، بادام زمینی و یونجه)تشکیل شده اند.

آن ها به این دلیل برچسب مواد غذایی را دریافت می کنند که سرشار از مواد مغذی هستند و در پیش گیری و مدیریت بیماری های مختلف نقش دارند.

حبوبات منبع غنی ویتامین های B، مواد معدنی مختلف، پروتئین و فیبر هستند.

تحقیقات نشان می دهد که آن ها مزایای سلامتی زیادی از جمله بهبود مدیریت دیابت نوع ۲ و همچنین کاهش فشار خون و کلسترول را ارائه می دهند.

خوردن منظم لوبیا و حبوبات نیز به دلیل توانایی آن ها در بهبود احساس پری ممکن است باعث حفظ وزن سالم شود.

در تغذیه بیشتر دقت کنید

4- مغزها و دانه ها

مغزها و دانه ها سرشار از فیبر، پروتئین گیاهی و چربی های سلامت قلب هستند.

آن ها همچنین ترکیبات گیاهی مختلفی را با خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی بسته بندی می کنند که می توانند در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کنند.

تحقیقات نشان می دهد که خوردن آجیل و دانه ها می تواند اثر محافظتی در برابر بیماری های قلبی داشته باشد.

مغزها و دانه های رایج عبارتند از:

بادام، بادام کوهی، پسته، گردو، کشک، گردو، بادام کوهی، بادام کوهی.

بادام زمینی، از نظر فنی یک حبوبات است، اما اغلب به عنوان یک فندق در نظر گرفته می شود.

دانه آفتابگردان، دانه کدو، دانه چیا، دانه کتان، دانه شاهدانه.

جالب است بدانید که حتی اگر آجیل و دانه ها به صورت کالری دار باشند، برخی از انواع آجیل با کاهش وزن در زمان گنجاندن در یک رژیم غذایی متعادل مرتبط هستند.

۷- کفیر

کفیر یک نوشیدنی تخمیر شده است که معمولا از شیر تهیه می شود و حاوی پروتئین، کلسیم، ویتامین های B، پتاسیم و پروبیوتیک ها است.

کفیر شبیه ماست است اما قوام نازک تری دارد و معمولا نسبت به ماست از پروبیوتیک بیشتری برخوردار است.

غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند کفیر دارای چندین مزیت سلامتی مرتبط از جمله کاهش کلسترول، کاهش فشار خون، بهبود هضم و اثرات ضد التهابی هستند.

اگر چه کفیر به طور سنتی از شیر گاو تهیه می شود، اما معمولا توسط افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز به دلیل تخمیر لاکتوز توسط باکتری ها به خوبی تحمل می شود.

با این حال، از نوشیدنی های غیر لبنی مانند شیر نارگیل، شیر برنج و آب نارگیل نیز تهیه می شود.

شما می توانید کفیر بخرید یا خودتان آن را درست کنید. اگر می خواهید یک محصول آماده تجاری را انتخاب کنید، به شکر اضافه شده توجه داشته باشید.

۸- سیر

سیر یک غذای گیاهی است که ارتباط نزدیکی با پیاز، لبو و شلیل دارد و منبع خوبی از منگنز، ویتامین C، ویتامین B۶، سلنیوم و فیبر است.

سیر به دلیل طعم متمایزی که دارد، یک ماده غذایی محبوب است، اما قرن ها است که از آن برای فواید دارویی نیز استفاده می شود.

تحقیقات نشان می دهد که سیر ممکن است در کاهش کلسترول و فشار خون و همچنین حمایت از عملکرد سیستم ایمنی موثر باشد.

علاوه بر این، ترکیبات گوگرددار موجود در سیر حتی ممکن است در پیش گیری از انواع خاصی از سرطان نقش داشته باشند.

۹- روغن زیتون

روغن زیتون یک روغن طبیعی استخراج شده از میوه درختان زیتون و یکی از پایه های اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است.

بزرگ ترین ادعا برای سلامتی، میزان بالای اسیدهای چرب اشباع نشده (MUFAs) و ترکیبات پلی فنولیک آن است.

افزودن روغن زیتون به رژیم غذایی ممکن است التهاب و خطر ابتلا به بیماری های خاص مانند بیماری قلبی و دیابت را کاهش دهد.

همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین های E و K است که می توانند از آسیب سلولی در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کنند.

https://www.foodnetwork.com/

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا